Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tippek a menyasszonyi ruha kiválasztásához

 A menyasszonyi ruha kiválasztása sok időt igényel.Próba nélkül szinte lehetetlen eltalálni a legjobb fazont.

Sokszor a vállfán lógó, kevésbé tetsző darabokat is érdemes felpróbálni, mert felvéve kel életre,és az az igazi ruha amiben rögtön szépnek érezzük magunkat,és "bele szeretünk".

Az esküvői ruha mindig a legdrágább ruhák közé tartozott,hiszen anyaguk,és díszítésük sem hétköznapi! Életünk legszebb napján,ki ne szeretné királynőnek érezni magát?! Manapság az a legelterjedtebb,hogy minnél olcsóbb ruhákat keresnek,és igy akarnak spórolni az esküvői költségeken. Pedig okosan máshol is lehet lecsípni az árakból, érdemes ezt szem elött tartani,és nem azzal kalkulálni,hogy majd a megvásárolt olcsó ruhát úgyis sikerül eladni, és akkor nem is kerül pénzbe a ruha! Mostanság tele a piac,és mindenki "csak egyszer használt" ruhát árul a neten, és egy ilyen ruhát általában úgyis el kell vinni szakemberhez, és átalakítattni, pedig abból az árból amibe az alakitás, és ruha kerül, és a kiegészítők, én már méretére tudnék készíteni ruhát, ami még senkin nem volt, nem hibás, és csak az övé!

Érdemes kikérni mások véleményét,rokonokét,és barátokét is.Bár a barátnő nagy segítség lehet, de nem biztos, hogy az ő véleményére kell hallgatnunk, mert a döntésnél lehet, hogy nem teljesen opjektiv lesz, mert előfordulhat, hogy konkurensként gondol az arára, és erre volt már példa. Ne hagyjuk befolyásolni magunkat, ha a ruha tetszik, és megfelelő, és az édesanya, vagy a jövő beli anyós is oda van érte, nem kell lemondani róla, mert a barátnőnek nem tetszik! És persze fontos a vőlegény véleménye is! Ha babonaság miatt nem szeretnénk ha látná, semmi gond, legyen csak meglepetés! De azért nem árt körbe puhatolni, hogy mégis milyen ruha tetszene neki. Bár a szerelmes vőlegénynek mindig az a legjobb, amiben a menyasszony jól érzi magát, és szinte sugárzik a boldogságtól!

folyt.k

 

Tuti tippek a tökéletes esküvői ruha kiválasztásához

A tökéletes esküvői ruha kiválasztása rengeteg stresszel és idegeskedéssel jár. Azért, hogy a kölcsönzőben a ruhapróbának ne elkeseredett hiszti legyen a vége, készítsd elő alaposan a dolgot. Fogadd meg tanácsainkat, és élvezd a készülődés minden pillanatát!

 

Minden menyasszony szeretne gyönyörű és egyedi ruhában az oltár elé állni. A ruha kiválasztásának megvannak a maga trükkjei. Lássuk, melyek ezek!

Teendők a ruha kiválasztása előtt

Mielőtt egyáltalán eldöntöd, hogy milyen ruhát szeretnél, érdemes átgondolnod a következőket:

Gondold át, mennyire lesz nagy volumenű az esküvő, ez ugyanis meghatározza a ruha stílusát, akár a színét és az anyagát is. Fölösleges őrülten extravagáns, vagy éppen hatalmas uszállyal rendelkező menyasszonyi ruhát választani, ha mindössze húszan lesztek az esküvőn.

Vásárolj esküvői magazinokat, és jelöld be azokat a ruhákat, amelyek tetszenek. Érdemes ezeket újra és újra átlapozni, mert minél többször látod őket, annál jobban tisztul a kép.

Írd össze, melyek azok az elemek, amelyeket mindenképp szeretnél a ruhádon látni, vagy kiegészítőként viselni. Például: szeretnél a ruhán masnit, a kezeden pedig finom kesztyűt, de a széles karimájú kalap szóba se jöhet.

Mindenképp határozd meg, mennyi pénzt szánsz a ruhára (ez általában az összes költség 10-20 %-a szokott lenni).

Úgy menj a kölcsönzőbe, hogy legyen elég időd a próbálásra. Ha sietned kell, könnyebben hozol rossz, vagy kevésbé átgondolt döntéseket.

Csak kevés barátoddal vagy családtagod véleményét kérd ki, mert az ellentétes ízlések könnyen befolyásolhatnak, és végül másnak választasz ruhát, nem magadnak. Inkább technikai tanácsok után érdeklődj az esküvőt már túlélt barátaidnál. Például: a barátnődet mennyire zavarta a hosszú fátyol vagy a mélyen kivágott ruha, stb.

Mit kell tenned a  kölcsönzőben?

Mikor telefonon lebeszéled az időpontot a kölcsönzővel, add meg a méretedet.

A ruhapróbára vegyél fel pánt nélküli melltartót, harisnyát és szép alsóneműt. A legjobb, ha van veled valaki, aki az öltöztetésednél is ott lesz, és megfigyeli, hogyan kell rád adni a ruhát. - A legtöbb szalonban nem engedik, hogy lefényképezd a ruhát, ez nálunk is van,mert nem szabad  a jól,vagy rosszul sikerült képekre hagyatkozva dönteni!!Ezért érdemes jegyzeteket, kis rajzokat készíteni. Így a későbbiekben könnyebben fel tudod idézni, melyik ruha volt jó, és melyik kevésbé.

Ha megvan a tökéletes ruha, érdeklődj a kiegészítőkről, a cipőről, a költségekről, a fizetési módról, a további próbákról, a kölcsönzés szabályairól, a foglalóról. 

Sose hagyd, hogy rábeszéljenek egy olyan ruhára, amelyben nem vagy 100 százalékig önmagad. Gondolj arra, hogy milyen hosszú lesz az esküvő napja, és egész nap plusz fáradtság egy olyan nő bőrében lenni, aki nem azonos veled. Ha hétköznapokon inkább sportosabb vagy és az egyszerűségre törekszel, akkor ne akarj egy napra szexi démonná válni és a legextravagánsabb ruhában oltár elé állni. A menyasszonyi ruha lényege, hogy úgy legyen a második bőröd, hogy egész nap jól érezd magad benne.

A legfontosabb alkati alapszabályok

Ha magas vagy (172 cm fölött), kerüld a hosszú, vékony ruhát, érdemes inkább olyat választani, amely lefelé bővül, és kettéosztja valamilyen szabásvonal (a mell alatt vagy a derékon). Az öv például kifejezetten merész és trendi kiegészítő, főleg, ha a színe eltér a ruháétól.
 
Ha alacsony vagy (163 cm alatt), ne törje meg szabásvonal a ruha vonalát. Válassz kevésbé terjedelmes, egyenes szabású, lágy esésű anyagból készült ruhát. A magasságodat növelheted magasabb sarkú cipővel vagy magasra tűzött frizurával is.

A hosszú felsőtestet előnyösen rövidítik a különböző rátétek, applikációk, puffos részek, vagy lágy hullámok a ruha anyagában.

Minél erősebb és testesebb vagy, annál finomabb, törékenyebb legyen a sziluett.

A legtöbb nőnek jól áll az A-vonalú ruha, szépen formált, hangsúlyos dekoltázzsal és hosszú, lágy esésű szoknyarésszel. A hosszú nyakad előnyösen rövidíti a csónakkivágás (vigyázat, ez szélesíti a vállat), és az állógallér. Rövid nyakúaknak a V-kivágás előnyös.
 
Kis mell esetén a mellrészen lévő csipke, díszítések, gyöngyök nőies halmokat eredményeznek, de az empire-szabástól is nagyobb hangsúlyt kapnak a keblek.

Nagy mellek, és vastag karok esetén kerüld a spagetti pántos ruhát. Helyette jó megoldás a vastag vállpánt, a karok takarására válassz stólát vagy a most kifejezetten divatos bolerót.

Színre szín

Nem kell ragaszkodnod a klasszikus fehérhez, hiszen ma már esküvői ruhák terén is bő a színválaszték. A tavalyi év trendszíne, a lila az esküvői ruhák divatjába is begyűrűzött. A harsány helyett a nagyon finom, légies, áttetsző fáradt lila az egyik legdivatosabb árnyalat.

Finom, nemesi hatást kelt az ezüstszürke vagy az arannyal átszőtt anyagokból készült darab. Akik nem tudnak dönteni a fehér vagy elefántcsontszín és a színes ruhák közül, azoknak érdemes a fehér ruha mellé színes kiegészítőket, színes applikációkkal, masnikkal, övvel díszített ruhát választaniuk.

Tipp a harmóniára törekvőknek: Igazíttasd a terem dekorációját a menyasszonyi ruha színéhez!